Hotel Kasteel Kerckebosch

Voor ons werk naast Lyllys moeten/mogen wij regelmatig een nachtje verblijven in een hotel. En wat is er dan leuker als je daarbij het nuttige met het aangename kunt combineren. Dit was zeker het geval tijdens ons verblijf in Kasteel Kerckebosch in het mooie Zeist, waar wij onlangs een nachtje logeerden. Lees je mee over dit bijzondere hotel-restaurant?

Kasteel Kerckebosch was voor ons niet geheel onbekend want zo’n 10 jaar geleden verbleven we hier ook al eens een nacht. Maar in 2015 heeft het hotel-restaurant nieuwe eigenaren gekregen en deze hebben het Kerckebosch een ingrijpende make-over gegeven. Met behoud van de mooie oude stijlelementen hebben o.m. het restaurant, de bar en de lounge een fantastische nieuwe look gekregen, waardoor wij de beneden ruimte bijna niet meer terug herkenden. Alle ruimten hebben een stijlvolle uitstraling en een mix van moderne en authentieke elementen.

Ook nieuw is dat het Hotel Kasteel Kerckebosch nu twee restaurants heeft. Naast het restaurant aan de tuinzijde, is er nu ook een Bistoria. De Bistoria, een samenvoeging van bistro en trattoria, is van vrijdag tot en met maandag geopend, en heeft een ongedwongen sfeer. Vanuit de open keuken  worden hier heerlijke mediterrane gerechten geserveerd.

Het hotel is kleinschalig en intiem, en heeft ongeveer dertig kamers. De kasteelsuites bevinden zich in het oudste gedeelte van het in 1904 gebouwde kasteel. Daarnaast zijn er ook nog kamers die zich bevinden in het iets nieuwere en rustige gedeelte van het kasteel. Wij verbleven in een heerlijk ruime kasteelsuite met een prachtig groot balkon dat uitzicht bood op de mooie kasteeltuin. De kamers zijn niet al te nieuw, maar dit wordt ruimschoots goedgemaakt door de unieke kasteelsfeer van de kamer. Als we ons via de indrukwekkende trap richting onze suite begaven, waanden we onszelf even kasteelheer en -vrouwe.

Nadat we heerlijk hadden genoten op ons balkon werd het hoog tijd om een bezoek te brengen aan het restaurant. Hoewel het nieuwe interieur van het restaurant ons enorm aansprak, kozen we, omdat het een prachtige zomeravond was, voor een tafeltje op het terras. Het terras grenst aan de achterzijde van het kasteel en biedt een prachtig uitzicht over de kasteeltuin. Het mooie terras werd enige tijd geleden door de Telegraaf het mooiste terras van de provincie Utrecht genoemd, en daar kunnen wij ons zeker bij aansluiten.

De kaart van het Restaurant Kerckebosch bevat zoals ze het zelf omschrijven, Trends & Classics. Mooie klassieke gerechten, maar ook trendy vernieuwende gerechtjes die bij uitstek geschikt zijn om te combineren en delen. Ook zijn er regelmatig themamenu’s zoals het Kreeftmenu in de maanden mei en juni. Wij kozen voor dit laatste menu, en iedere gang was weer een verrassende variatie op het thema Kreeft. De gerechten waren vanaf de heerlijke amuses tot en met het verfrissende dessert, plaatjes op het bord en smaakten zo mogelijk nog beter. Op een heerlijke warme lenteavond kon het gewoon niet beter worden!

De hernieuwde kennismaking met Hotel Kasteel Kerckebosch is ons uitstekend bevallen. We vernamen dat er plannen waren om het terras uit te breiden met een serre. Dan kan er tevens met iets minder weer, vanuit de restaurantserre van de kasteeltuin genoten worden. Want welk seizoen het ook is, een (culinair) verblijf in Hotel Kerckebosch is voor ons zeker voor herhaling vatbaar.