Hotel Nassau Breda

Enkele maanden geleden verbleven wij een nacht in het pas geopende Hotel Nassau Breda. Deze hotspot in het centrum van Breda is gevestigd in een voormalig kloostercomplex en is nu als hotel geopend voor zowel ‘’Saints als Sinners’’. Hotel Nassau is absoluut geen doorsnee hotel en stond daarom hoog op onze lijst voor een bezoek.

De ingang van het hotel ligt aan een van de smalle historische straatjes in het centrum van Breda. Een parkeergarage is vlakbij maar het is ook mogelijk om, tegen betaling, gebruik te maken van valet parking. Bij binnenkomst van hotel valt direct op met hoeveel aandacht de verbouwing van dit oude kloostercomplex heeft plaatsgevonden. De oude elementen zijn op perfecte wijze gemixt met nieuwe designelementen waardoor het hotel een warme uitstraling krijgt waarin je, je direct thuis voelt.

Als kamer hadden wij de superior kamer geboekt, en hoewel dit de meest voordelige kamer is ervaarden we ook hier het heerlijke luxe gevoel. De mooie strakke design inrichting, de fantastische badkamer en zalige Swiss Sense bedden maakten ons in ieder geval zeer blij. Ook opvallend waren leuke reminders in de kamer aan de oorspronkelijke bestemming van het hotel.

Maar in zo’n mooi hotel is het zonde om alleen op je kamer te blijven. Hotel Nassau is echt een pand dat je uitnodigt om op je gemak door te wandelen en zo alle mooie hoekjes te ontdekken. Zo vind je er de heel moderne bar bij de entree van het hotel, maar ook prachtig ingerichte stijlkamers. Via de mooie gangen van het hotel loop je naar de prachtige voormalige kapel met de mooie glas-in-lood ramen. Deze prachtige ruimte kan afgehuurd worden voor bruiloften, feesten en evenementen.

De bijzondere restaurants van het hotel zijn ook zeker alleen al om hun inrichting een bezoek waard. De prachtige ontbijtzaal heeft een gewelfd plafond, prachtige glas-in- lood ramen en biedt een mooi uitzicht over de kapel. In elementen van de inrichting zijn diverse verwijzingen naar de historie te vinden. Zo zijn de lampenkappen geïnspireerd op de hoofdbedekking van de nonnen, en sommige zitbanken lijken op oude kerkbanken. Het restaurant voor lunch en diner, Liefdegesticht, is in een nieuwe aanbouw aan het hotel gevestigd en heeft juist een heel moderne inrichting. Wij genoten hier ‘s avonds van een heerlijk diner waarover je hier meer kunt lezen.

Een bezoek aan het historische Breda is altijd een goed idee, zoals je kunt lezen in onze artikelen over deze mooie stad. Als je het verblijf niet wil beperken tot 1 dag, en je wilt jezelf echt eens verwennen denk dan eens aan een verblijf in Hotel Nassau Breda.

Dit vind je misschien ook leuk