De leukste strandtenten van Zandvoort

Zandvoort is één van de oudste en meest bekende badplaatsen van Nederland. Zowel bij dagjes toeristen als bij vakantievierders is Zandvoort door haar mooie strand en gezellige dorp een geliefde bestemming. Een bezoek aan Zandvoort is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan een mooi strandpaviljoen, en wij hebben onze favorieten voor jou op een rijtje gezet.

Tijn Akersloot | tijnakersloot.nl

Tijn Akersloot is al jaren een begrip in Zandvoort want het was één van de eerste strandtenten in deze badplaats. Een paar jaar geleden is het strandpaviljoen volledig vernieuwd, en het is nu een strandtent die het hele jaar geopend is. Het strandpaviljoen heeft een prachtig groot terras met buitenbar en barbecue. Maar wanneer het weer iets minder is dan is het binnen minstens zo gezellig bij de mooie open haard.

Ubuntu Beachclub | ubuntubeach.nl

Ubuntu Beachclub is een warm ingericht beachhouse met open haard, lounge en openslaande deuren naar het strand. Buiten zit je heerlijk met je voetjes in het zand. Tijdens het seizoen is Ubuntu iedere dag geopend voor ontbijt, lunch en diner. Maar je kunt ook altijd binnenlopen voor een verse detox juice of gin tonic met een borrelhap bij een vuurtje.

Vooges Strand | vooges.nl

Vooges ken je misschien van haar restaurants in Haarlem en Bloemendaal. Ook Vooges Strand is al jaren een populaire bestemming in Zandvoort. Het strandpaviljoen heeft dezelfde ongedwongen sfeer als de restaurants, en het eten is er minstens zo goed. Vooges heeft een industriële inrichting met een casual-chic tintje. Hier kun je vanaf februari terecht voor een heerlijke kop koffie, een lekkere lunch of een heerlijk diner. Bij mooi weer in de zomer is Vooges al om 9.00 uur open voor ontbijt.

Hippie Fish | Hippiefish.nl

Hippie Fish is sinds haar opening in 2017 uitgegroeid tot één van de meest populaire strandtenten van Zandvoort.  In het interieur vindt je vooral natuurlijke materialen met veel aandacht voor accessoires en planten. Op het houten buiten terras  staan heerlijke loungebanken. Voor de liefhebber zijn er ook tafeltjes op het strand te vinden, dus perfect voor wie lekker met zijn voeten in het zand wil zitten. Als je het sfeertje van hippie Fish mee naar huis wilt nemen; dat kan! Hippie Fish heeft een eigen meubellijn. Vanuit haar meubelloods in Noordwijk kun jij je eigen Hippie Fish item scoren.

Beachclub Far Out | beachclubfarout.nl

Een beetje Ibiza, … gewoon in Zandvoort. Dat staat op de site van Beachclub Far Out en daar valt eigenlijk geen speld tussen te krijgen! Wanneer je bij Beachclub Far Out gaat zitten dan voel je door de luxe en mediterrane inrichting meteen de heerlijk ontspannen sfeer. Hier kun je heerlijk genieten van zon, zee en het strand. Ook worden bij Far Out regelmatig te gekke jamsessies georganiseerd, dus kijk even op de website voor mee informatie.

Ajuma | Ajuma.nl

Op het noordstrand van Zandvoort vind je Ajuma. Bij Ajuma kun je je helemaal onderdompelen in Aziatische sferen. De inrichting is basic en sfeervol. Hier wordt vooral heerlijk Aziatisch eten geserveerd; van Asian streetfood  en snacks tot een complete Aziatische proeverij als diner. Je kunt ook blijven slapen op het strand in één van de drie unieke VTwonen strandkamers van Ajuma, die direct naast strandpaviljoen Ajuma zijn gebouwd.