De 5 leukste strandtenten
in Noordwijk aan Zee

Een zomer in Nederland is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan strand en zee! Een van onze favoriete strandplaatsen is Noordwijk aan Zee. Gezellig en stijlvol, en net iets minder druk dan de grootste strandplaatsen aan de kust. Het aanbod aan strandtenten varieert van trendy en hip, tot luxe en chique. Dit zijn onze 5 favorieten.

Branding Beach Club (www.brandingbeach.nl)
Branding is hip ingericht en de sfeer is relaxt. Je kunt hier iedere dag al terecht vanaf 8.30 voor een heerlijk ontbijtje, dus perfect als je er een lange stranddag van wilt maken. Lekker met je voeten in het zand genieten van gezonde fruit-juices en yoghurt, of een heerlijke Eggs Benedict. Beter kan je stranddag niet beginnen. Op een mooie zomerse dag kan het hier vroeg al goed druk zijn, en reserveren is dan zeker een aanrader. Gelukkig zijn er naast het gedeelte waar je wordt bediend ook tafels en banken op het strand met zelfbedieningsservice, want daar is vaak nog wel een plekje te vinden.

Beachclub O (www.beachclubo.nl)
Beachclub O is de beachclub van de Hotels van Oranje die in Noordwijk aan Zee te vinden zijn. De club is het hele jaar geopend. Als je houdt van het Ibiza sfeertje gemixt met een beetje glamour, dan is dit jouw strandtent. Heerlijk loungen met bubbels & bites, genieten van een high wine of tot laat in de avond genieten van swingende muziek; Beachclub O is er perfect voor.

Bries Noordwijk (www.briesnoordwijk.nl)
Bries is al jaren een hele populaire beachclub in Noordwijk, en daar heeft haar uitverkiezing in 2010 tot beste strandpaviljoen van Nederland zeker aan meegeholpen. Je kunt hier echt heerlijk eten. Op iedere woensdagavond wordt er in het zomerseizoen een fishmarket georganiseerd, en op zondagavond een steakmarket. Door haar populariteit kan het op het terras en binnen snel vol zijn, maar gelukkig kun bij Bries op je strandbed ook je drankjes en lunch bestellen.

Breakers Beach House (www.breakersbeachhouse.nl)
Breakers een strandtent noemen is eigenlijk wel wat oneerbiedig, want hier draait het om stijl en luxe. Breakers is de beachclub van het chique Huis ter Duin. Bij de beachclub proef je in het eten en de inrichting ook de vijf sterren uitstraling van het hotel. Wit hout, palmen, ruime rotan banken en fauteuils op het terras maken dit het meest luxe strandpaviljoen van Noordwijk aan Zee. Ook bij wat minder weer is het binnen heerlijk genieten van het mooie restaurant, dat het gehele jaar geopend is.

Het Zuiderbad (www.zuiderbad.nl)
Niet direct aan het strand, maar wat hoger in de duinen ligt Het Zuiderbad. Door haar verscholen ligging lukt het soms ook op hele drukke dagen hier nog een tafeltje te bemachtigen en vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over het strand en de zee. Het Zuiderbad hoort evenals Bries bij het hippe Boutique Hotel Vesper dat even verderop aan de Boulevard gevestigd is. Ook is het Zuiderbad een perfecte locatie om met kleine kinderen te bezoeken, want er is een klein speeltuintje aanwezig.

Noordwijk aan Zee is een heerlijke stijlvolle badplaats met een afwisselend aanbod aan strandtenten. Hip, chique of glamour; wat je ook zoekt je vindt er altijd een strandpaviljoen naar jouw smaak.