4 Fantastische terrassen aan het water

Het terrassenseizoen is weer begonnen! Heerlijk genieten van een hapje en een drankje in de zon, of lekker onder een parasol. Lyllys heeft 4 van haar favoriete terrassen op een rijtje gezet. Deze mooie terrassen hebben één ding gemeen: ze liggen allemaal aan het water. Toch verschillen ze volledig van elkaar en hebben allemaal een eigen uitstraling.

Rust Wat – Blaricum

In het Gooische Blaricum ligt Café Restaurant Rust Wat. Prachtig verscholen in het bos heeft dit restaurant een groot, aan een waterplas grenzend, terras. Op een zonnige dag is het hier vanaf
’s ochtends vroeg tot in de late uurtjes een gezellige drukte. Met uitzicht op de prachtige waterplas kun je hier genieten van een gezellige borrel, een heerlijke lunch of diner. De grote parasols bieden bescherming tegen te felle zon, en door de beschutte ligging in het bos kun je hier al snel buiten zitten. De waterplas vormt het thuis van een koppel eenden, dat met hun jongen regelmatig ook een bezoek aan het terras van Rust Wat brengt.

Beach Club Lemmer

In het Friese Lemmer is sinds enige jaren Beach Club Lemmer gevestigd. De Beach Club heeft een groot terras met een fantastisch uitzicht over het strand en het IJsselmeer. Op het terras kun je plaatsnemen aan tafeltjes of op de loungebanken met kussens gemaakt van oude scheepszeilen. Op dagen dat het wat frisser is, verwarmen grote heaters het terras. Het trendy interieur binnen is ook zeer de moeite waard en ook daar kun je heerlijk genieten van het mooie weidse uitzicht over het IJsselmeer. De Beach Club is een officiële trouwlocatie, en wie wil zijn ja-woord nu niet geven op zo’n romantische locatie. Maar of je nu gaat trouwen of niet, Beach Club Lemmer is een perfecte plek om op een mooie dag heel wat heerlijke uurtjes door te brengen.

Mooirivier – Dalfsen

Aan de oevers van de Overijsselse Vecht vind je even buiten Dalfsen, hotel-restaurant Mooirivier. Bij Mooirivier genoten wij al eens van een heerlijke lunch, maar ze hebben er ook een prachtig aan het water gelegen terras. Door de fantastische ligging aan het eind van een rustig weggetje kom je hier compleet tot rust. Hier geen autogeluiden, maar enkel het gepruttel van een bootje op de Vecht of rustige loungemuziek op het terras. Aan de oever van de Vecht staan tafeltjes waar genoten kan worden van een perfecte lunch of uitgebreid diner. Via een trapje kom je op het hoger gelegen loungeterras waar je op comfortabele banken kunt genieten van een borrel met bites. Uitzicht op de Vecht en de prachtige natuur; je kunt je middag op een mindere plek doorbrengen.

Strandpaviljoen Noord – Bergen aan Zee

Tot slot mag onze favoriet aan het Noordzeestrand niet onvermeld blijven. Over dit paviljoen schreven we laatst al een stukje in het artikel de leukste winkels van Bergen. Bij Strandpaviljoen Noord in Bergen aan Zee heerst die heerlijke ontspannen sfeer die je gelijk dat zomerse gevoel geeft. Bergen aan Zee heeft als badplaats ook dat relaxte karakter weten te behouden, en hier ontbreekt geheel de hectische sfeer die je in grotere badplaatsen wel eens treft. In Bergen gaat het om genieten van het strand, de zee en het lekkere eten van Strandpaviljoen Noord. Even ontspannen aan de dagelijkse sleur: was het maar altijd zomer!