De leukste terrassen van Friesland

Bij Friesland denk je aan water, meren en terrassen. In deze prachtige provincie vind je veel terrasjes aan het water, maar de kunst is natuurlijk de meest verrassende te vinden. Wij hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet.

Het Theehuis – Grou | hettheehuis.nl

Vlak bij het oude centrum van Grou, met haar schattige smalle straatjes, vind je het Theehuis. De naam komt van een bescheiden theehuisje dat hier begin 1900 al stond. Maar nu kun je beter van een thee-villa spreken. Nog steeds heeft het Theehuis haar vertrouwde rieten dak, maar verder heeft het een moderne uitstraling met veel glas en zink. Met maar liefst 3 terrassen, waarvan er zelfs 1 in het water staat, kun je hier altijd wel een plekje vinden om heerlijk vanaf je lounge bank te genieten van het mooie uitzicht op het water en de gezelligheid van de jachthaven.

Picknickers – Terherne | picknickers.nl

Picknickers is een hip restaurant annex foodbar gelegen even buiten het leuke dorpje Terherne, met uitzicht over het Sneekermeer. Picknickers heeft 2 terrassen: Een terras waar je lekker beschut kunt zitten en een terras waar je op warme dagen heerlijk verkoeling onder de bomen kunt vinden. De menukaart is hip en de sfeer is relaxt en ongedwongen. Als je eens een andere terraservaring zoekt dan is Picknickers een echte aanrader.

Beach Club Lemmer – Lemmer | beachclublemmer.nl

Beach Club Lemmer heeft een groot terras met een fantastisch uitzicht over het strand en het IJsselmeer. Op het terras kun je plaatsnemen aan tafeltjes of op de loungebanken met kussens gemaakt van oude scheepszeilen. Op dagen dat het wat frisser is, verwarmen grote heaters het terras. Het trendy interieur binnen is ook zeer de moeite waard en ook daar kun je heerlijk genieten van het mooie weidse uitzicht over het IJsselmeer. De Beach Club is een officiële trouwlocatie, en wie wil zijn ja-woord nu niet geven op zo’n romantische locatie. Maar of je nu gaat trouwen of niet, Beach Club Lemmer is een perfecte plek om op een mooie dag heel wat heerlijke uurtjes door te brengen.

’t Havenmantsje – Harlingen | havenmantsje.nl

Aan het Havenplein van Harlingen, met zicht op de historisch schepen, tref je restaurant ’t Havenmantsje. Het prachtige oude pand diende vroeger als gerechtsgebouw, maar nu is er al jaren één van de beste restaurants van Friesland gevestigd. Rondom het pand zijn diverse terrassen gemaakt, zodat je altijd een zonnig- of juist een schaduwplekje kunt vinden. Of je bij het Havenmantsje nu neerstrijkt voor een borrel of diner; het is er altijd genieten van de originele creaties die uit de keuken komen.