De leukste terrassen aan het Paterswoldsemeer

Het is weer terrassen tijd en aan het Paterswoldsemeer, een prachtig meer even ten zuiden van de stad Groningen vonden wij een paar echte juweeltjes. Deze bijzondere terrassen hebben allen een heel eigen sfeer en uitstraling. Wat ze echter gemeen hebben is hun  perfecte ligging, direct aan het mooie Paterswoldsemeer. Kijk je mee naar onze favorieten?

De Rietschans
(derietschans.nl)

De Rietschans, of vroeger Villa Sasso, is al jaren een begrip aan het Paterswoldsemeer.  De Rietschans is enige jaren geleden als een feniks uit de as verrezen, nadat het vorige pand door een brand was verwoest. Het nieuwe pand is een strak modern gebouw met stijlvolle inrichting. Ook de terrassen zijn nog groter en aantrekkelijker geworden en overal kun je genieten van het mooie uitzicht op het meer.

Vanaf vroeg in de ochtend kun je hier genieten van een heerlijke cappuccino met (te) lekker gebak. Natuurlijk is er ook lunch, borrel en diner mogelijk. Voor de kleinsten is er zelfs een klein, goed afgesloten speeltuintje. Dus ook zij zullen zich hier prima vermaken. Wil je nog meer beleven? Huur dan een mooie sloep bij de Rietschans en geniet van een paar uur bootje varen.

De Paalkoepel
(depaalkoepel.nl)

Een heel andere sfeer tref je bij de Paalkoepel. De Paalkoepel was begin vorige eeuw een theehuis waar een welgestelde Groningse familie genoot van het uitzicht op het meer, onder het genot van een vers kopje thee. Tegenwoordig is de Paalkoepel gelukkig voor iedereen toegankelijk, maar heeft het nog steeds die heerlijke nostalgische sfeer. Verwacht hier geen straks en hip interieur, maar wel een prachtig, direct boven het water gelegen terras. Door haar romantische uitstraling wordt de Paalkoepel ook regelmatig geheel afgehuurd voor een intieme bruiloft aan het water.

Paviljoen van de Dame
(paviljoenvandedame.nl)

Het terras met de hoogste glam factor is absoluut Paviljoen van de Dame. Wij bezochten het paviljoen al eens in de winter en waren toen onder de indruk van het stijlvolle interieur binnen, met een glamoureuze uitstraling (artikel Paviljoen van de Dame). Maar het ruime terras van de Dame doet zeker niet onder voor binnen, en op mooie zonnige dagen is het hier een gezellige drukte. Als je hier op het terras van je glaasje bubbels en heerlijke sushi zit te genieten, waan je je bijna op een luxe  beachclub aan de Middellandse Zee.