De leukste terrassen aan het water in Overijssel

Het is weer terrassen tijd! Door Overijssel stroomt het riviertje de Vecht, en wat vormt nou een betere locatie voor een mooi horeca terras. We hebben de mooiste terrassen aan het water voor je uitgezocht waar je heerlijk kunt zitten en genieten van een drankje, lunch of diner. Bij twee locaties kun je ook erg goed overnachten. Kijk je mee naar onze favorieten?

Mooirivier – Dalfsen (www.mooirivier.nl)
Even buiten het dorpje Dalfsen vind je hotel-restaurant Mooirivier, met een prachtig aan het water gelegen terras. Door de fantastische ligging aan het eind van een rustig weggetje kom je hier compleet tot rust. Hier geen autogeluiden, maar enkel het gepruttel van een bootje op de Vecht of rustige loungemuziek op het terras. Aan de oever van de Vecht staan de tafeltjes waar genoten kan worden van een perfecte lunch of diner. Via een trapje kom je op het hoger gelegen loungeterras waar je op comfortabele banken kunt genieten van een borrel met bites. Uitzicht op de Vecht en de prachtige natuur; je kunt je middag op een mindere plek doorbrengen.

De Zon – Ommen (www.dezon.nl)
Voor iedereen die wel eens het plaatsje Ommen heeft bezocht, zal hotel-restaurant De Zon zeker geen onbekende zijn. Door haar prominente ligging aan de Vecht en opvallende witte kleur valt De Zon bijna niet te missen als je Ommen binnen rijdt. De Zon had altijd al een mooi design terras met een prachtig uitzicht op de Vecht. Daar is een mooie uitbreiding van een beneden terras direct aan het water bijgekomen, Sun Beach. Hier kun je heerlijk zitten op comfortabele loungebanken, of gezellig genieten op de twee persoons strandstoelen met jaren 30 uitstraling. Een fantastische plek, om met je voeten in het zand, een mooie zomerse dag te vieren.

Amused – Hardenberg (www.amused.green)
Restaurant Amused, dat in 2017 haar deuren heeft geopend, ontvangt zeer veel positieve beoordelingen. Hier kunnen wij van harte mee instemmen. Niet alleen door het heerlijke en exclusieve eten, maar ook door het fantastische terras aan het water. Naast de tafeltjes op het terras waar je van een geweldige maaltijd kunt genieten, zijn er ook heerlijke loungebanken, super voor een borrel of aperitief. Door de perfecte zonligging kun je op mooie zomerdagen tot laat buiten genieten. En als je dan bij de langzaam ondergaande zon van je rosétje zit te genieten, weet je zeker; hier wil ik niet meer weg.