De leukste winkels van Ootmarsum

Het Twentse Ootmarsum is een perfecte locatie voor een heerlijk dagje shoppen. In het gezellige historische centrum vind je een groot aanbod van unieke winkeltjes, gezellige restaurantjes en mode-, kunst- of woonwinkels. Ootmarsum heeft het allemaal.

Gewoon Mooii

Het is heerlijk slenteren door de smalle, veelal autovrije, straatjes van Ootmarsum en je treft er de leukste winkeltjes. Zo ook Gewoon Mooii, een woonwinkel om heerlijk rond te kijken en verrassende spulletjes te vinden. Heel blij werden wij ook van de uitgebreide collectie van het HK Living servies, waarvan alle elementen los te koop zijn.

Stijlvol wonen Store

Hou je van een luxueuze uitstalling, met een tikkeltje glam in je interieur? Stap dan eens binnen bij Stijlvol wonen Store. Een heerlijk sfeervolle winkel vol met verrassende woonartikelen. Van prachtige onderzetters van agaat, tot een hebberig makende collectie kussens en vazen; alles is even mooi.

Bloemen Mode

Voor hippe, eigenzinnige en een tikkeltje stoere mode moet je bij Bloemen Mode zijn. Naast hippe mode merken als Fabienne Chapot en Alix the label verkopen ze hier ook mooi accessoires om je look mee af te stylen. Met een grote collectie aan riemen, sieraden en hippe tassen van onder andere Hvisk en Nunoo gaat dat zeker lukken. Kun je wel wat mode inspiratie gebruiken? Op de Facebook pagina van Bloemen Mode wordt bijna dagelijks een nieuwe outfit geshowd door één van de vriendelijke verkoopsters.

Ophuis Optiek

Loop je op een zonnige dag door Ootmarsum en heb je zin in een paar nieuwe sunnies, stap dan even binnen bij Ophuis Optiek. De unieke collectie zonnebrillen van exclusieve designer merken als Tom Ford en Chloe zijn voor de liefhebber niet te weerstaan.

Museum Ton Schulten

Door z’n vele kunstgaleries wordt Ootmarsum ook wel het Montmartre van Twente genoemd. Eén van de kunstenaars die naast een eigen galerie, zelfs een eigen museum heeft is Ton Schulten. Deze Ootmarsumse kunstenaar heeft landelijke bekendheid gekregen door zijn kleurige doeken van het mooie Twentse mozaïeklandschap. Aan het museum zijn tevens een museum winkel en een filmzaal verbonden.

Het IJs Atelier

Natuurlijk zijn er in Ootmarsum volop plekjes te vinden voor een korte- of lange horeca stop. Maar de mooiste locatie heeft wel Het IJs Atelier. Deze koffie/thee/ijssalon bevindt zich namelijk in het voormalige Stadhuis van Ootmarsum. Als dit schattige pand al niet een bezoek waard is, dan is het zeker wel het heerlijke Italiaanse schepijs en de macarons die hier worden verkocht.

Glamour Home by Maureen Knobben

Maureen Knobben is bekend door haar kleurrijke schilderijen. Doeken van haar hangen onder andere in restaurants als de Librije en het Amstel Hotel. Naast haar galerie in het centrum van Ootmarsum, is in het weekend ook een Art & Interior conceptstore aan de Marktstraat geopend, waar kunst en interieur worden gecombineerd. Echt een heerlijke winkel om rond te kijken en een unieke aankoop te scoren.