De leukste winkels van Deventer

Deventer is één van de mooie Hanzesteden die ons land rijk is. Een gezellige stad, prachtig gelegen aan de mooie IJssel. Het historische centrum heeft talloze straatjes en steegjes, goed voor urenlang shopping plezier. Als je wilt weten wat je echt niet mag missen bij een bezoek aan Deventer, kijk dan even mee naar onze aanraders.

Het historische centrum van Deventer begint vlak achter het station en loopt door tot aan de IJsselkade. Eén van de grotere winkelstraten waar veel shops van bekende ketens te vinden zijn, is de Smedenstraat. Toch vind je hier ook verschillende authentieke winkeltjes. Bij Bloomstyle kun je terecht voor mooie boeketten, planten en prachtig glaswerk van Dutz. Even verderop is Blanche gevestigd, een winkel in een prachtig oud pand met een hippe en stijlvolle collectie dameskleding en woonaccessoires.

Aan het eind van de Smedenstraat, op de hoek met de Keizerstraat, bevindt zich boekhandel Praamstra. Een heerlijke winkel met een enorme uitgebreide collectie boeken en tijdschriften. Ook is er een antiquariaat met tweedehands en antieke boeken. In de winkel bevindt zich ook een koffiecorner, waar je een mooi overzicht over de winkel hebt.

De Walstraat is een straatje dat je niet mag missen. Hier geen grote winkelketens, maar wel volop leuke kleine winkels die uitnodigen om heerlijk rond te neuzen. Onder andere: Dille & Kamille, Drogisterij de Kruidnagel en Roemar Koffie & Thee. Bij Roemar wordt de koffie zelf gebrand. Liefhebbers van chocola kunnen terecht bij Sjokolaa, en voor een tussenstop is het beschutte terras van The Wallstreet TeaRose ideaal. De leukste winkel in de Walstraat is volgens ons De Vrije Vogel – Thuis in wonen. In deze winkel, gevestigd in de voormalige gevangenis, vind je bijzondere woondecoraties. Over deze heerlijke winkel heb ik een uitgebreid artikel geschreven.

Aan mooie terrassen en goede lunchspots geen gebrek in Deventer. Eerder schreven we al eens over het nieuwe Restaurant No.11, en dit keer streken we neer bij St.Tropez aan de Brink. De Brink is een plein met aan beide zijden talloze horecagelegenheden en terrassen. St. Tropez haal je er direct uit door de vrolijke azuurblauwe gevel. Op het gezellige terras genoten wij van het mooie uitzicht en een heerlijke zalm club-sandwich.

Aan de overzijde van de Brink kom je via de Grote of Kleine Overstraat in een winkelgedeelte van Deventer met smalle straatjes en steegjes. Hoge Ramen aan de Grote Overstraat heeft een vrolijke oranje gevel. In vier aan elkaar geschakelde panden is hier een mini-warenhuis gevestigd, met merken die je niet overal tegenkomt. Perfect als je op zoek bent naar een origineel geschenk.

In de Kleine Overstraat troffen we ook diverse leuke speciaalzaken zoals Thuys in eten en wonen. Zoals de naam al zegt kun je hier terecht voor woonaccessoires, kookbenodigdheden en delicatessen. Bij De Kleinste Soepwinkel vind je de heerlijke en gezonde soepen van De Kleinste Soepfabriek.

Tot slot mag de Rozijnenkorf in de Assenstraat niet vergeten worden. Hier heeft men een groot assortiment prachtige kookaccessoires, heerlijke wijnen en andere delicatessen. Een waar ”eldorado” voor de liefhebber van lekker koken en eten. Over deze winkel annex kookstudio valt zoveel te vertellen dat ik hieraan een speciaal artikel gewijd heb.

Dwalend door de steegjes van Deventer zal je vast zelf ook nog talloze andere leuke en unieke winkeltjes vinden. De gezellige sfeer en het afwisselende winkelaanbod maakt Deventer een heerlijke winkelstad en zeker een bezoek waard.