Woontrends 2018

De tijd vliegt en 2018 is alweer een paar weken oud. Hoog tijd dus voor Woontrends 2018! Want als de kerstversieringen zijn verdwenen bekruipt veel mensen het gevoel; ik wil iets nieuws en iets anders met mijn interieur. Of je nu je je hele kamer wilt vernieuwen of uitkijkt naar wat nieuwe accessoires; de inspiratie van Woontrends 2018 kun je altijd gebruiken.

Bohemian Luxery 

Wonen wordt steeds persoonlijker en de tijd van gekopieerde showroom interieurs is definitief voorbij. Een goed voorbeeld van een zeer persoonlijke stijl is Bohemian Luxery. Dit is de stijl voor liefhebbers van een uitgesproken, unieke inrichting, met een flinke dosis luxe. Denk aan fluweel, fake-fur, glanzende metalen en warme tinten. Bij deze stijl zijn unieke en persoonlijke woonaccessoires zeer bepalend om alles net die persoonlijke touch te geven. Combineer oude erfstukken met nieuwe fluwelen kussens en poefjes. Het kleurgebruik bij deze stijl mag echt uitbundig zijn.

En is het voor jou niet snel te bont of extravagant, dan kun je met Bohemian Luxery helemaal los gaan. Niet een stijl voor liefhebbers van “less is more” maar voor echte durfals. Wat dacht je van excentrieke deco als een hysterisch pink varken in je kamer of een grote opgezette pauw? Leef je uit met Bohemian Luxery, en creëer je eigen super persoonlijke interieur.

Industrial Meets Natural

Is Bohemian Luxery je allemaal wat te druk, en houd je meer van rust in je interieur, dan is de trend Industrial Meets Natural misschien wat voor jou. Deze trend is gebaseerd op de industriële look, maar is net iets warmer en kleuriger. De nadruk ligt hier op natuurlijke materialen zoals steen, wol, leer en stoere metalen. Als dit interieur gecombineerd wordt met grote planten ontstaat er een rustige en evenwichtige uitstraling die aan de ene kant modern maar ook tijdloos is. Doordat de basis van deze stijl heel rustig is kun je door een andere accent kleur te gebruiken, deze stijl heel snel een update geven of aanpassen aan een nieuw seizoen.

Green Living

Kun jij ook niet wachten totdat de maanden aanbreken waarin je weer heerlijk buiten kunt genieten in de groene natuur? Draai het dan eens om en haal “buiten” naar binnen. Bij de stijl Green Living draait het helemaal om binnen genieten van de buitensfeer. Niet een paar kleine planten, maar een overdaad aan grote groene planten geven je interieur het ultieme gevoel van het buitenleven.
Op de grond, maar ook aan de wand en het plafond; door overal planten te gebruiken creëer je de echte Green Living sfeer. Om deze trend echt tot zijn recht te laten komen kunnen de woonaccessoires het beste ook in  de botanische sfeer worden gehouden. Dus in aardetinten en uiteraard groen en met veel gebruik van rustieke natuurlijke materialen.