De leukste winkels van Amersfoort

Een dagje heerlijk shoppen is altijd een goed idee! Lekker ontspannen genieten van de mooiste winkels en je laten verrassen in de beste restaurantjes. Bij Lyllys ontdek je de leukste plekken in de meest inspirerende steden. Vandaag geven wij jou onze, niet gesponsorde, tips voor de hotspots van Amersfoort.

Amersfoort heeft een prachtig historisch centrum waarin veel oude elementen bewaard zijn gebleven. In de vele smalle straatjes zijn in de schattige oude panden veel unieke shops te vinden. Ook de grote keuze aan restaurantjes en terrassen zorgen er voor dat Amersfoort een perfecte keuze is voor een gezellig dagje shoppen.

Blur
Is Blur nu een mini-warenhuis, een conceptstore, een eetcafé, of alle drie in 1? Wij kozen voor het laatste, en in ieder geval is Blur een winkel die je blij maakt. Blur wil vooral producten verkopen die “goed” doen. Denk daarbij dan aan eerlijk geproduceerd, duurzaam, dus alles wat bijdraagt aan een betere wereld. Dit kan ook heel goed samen gaan met een hip en afwisselend assortiment. Dat kun je zelf ervaren bij je bezoek aan Blur.

Arthur & Willemijn
De modewinkel Arthur & Willemijn heeft 2 winkels in Amersfoort. Wij brachten een bezoek aan de  vestiging aan de Kortegracht, een van de mooiste grachtjes van Amersfoort. Het pand waarin de winkel van Arthur & Willemijn is gevestigd was vroeger  een hotel en nu een prachtige winkel met twee verdiepingen. Niet alleen om het karakteristieke interieur, maar ook om de mooie stoere collectie en perfecte service is Arthur & Willemijn echt een bezoek waard.

Juffrouw*Jacoba
Amersfoort heeft volop prachtige locaties waar je terecht kunt voor koffie en lunch. Wij streken neer bij Juffrouw Jacoba in de Krankeledenstraat, waar ze de meest lekkere zoete en hartige crêpes maken. Het super gezellige historische pandje ligt aan één van de grachten van Amersfoort, en met mooi weer kun je ook buiten op het terras genieten. Juffrouw Jacoba is het hondje van de eigenaren en met een beetje geluk komt ze je tijdens je bezoek begroeten.

Sweet Sisters
Sweet Sisters is een walhalla voor chocolade liefhebbers! De keuze uit heerlijke smaken chocolade is hier enorm. Niet alleen repen en losse chocolaatjes, maar ook heerlijke bonbons. Wij werden er enorm enthousiast geholpen en konden de verleiding niet weerstaan om de winkel met een goed gevulde tas te verlaten.

Lab. Stores
Ook Lab.Stores is gevestigd in de Krommestraat, de straat die zichzelf heeft uitgeroepen tot leukste straatje van Amersfoort. Lab.Stores is een shop-in-shop store, waarbij kleine ondernemers  ruimte in de winkel kunnen huren, om zo hun producten te kunnen verkopen. Een heel sympathiek idee, dat hierdoor een winkel met een verrassend en trendy assortiment oplevert.

Sober & Stoer Wonen
Liefhebbers van een stoer interieur met een industriële uitstraling moeten zeker even een bezoekje brengen aan Sober & Stoer Wonen. Deze woonwinkel, aan de rand van het historisch centrum, is begonnen als webwinkel, maar heeft sinds eind 2014 ook een fysieke winkel. Sober & Stoer is het perfecte voorbeeld dat een stoer interieur ook heel warm en sfeervol kan zijn.