De Olde Looierij in Hoogeveen

Heb jij de industriële look al in je huis? Deze look die je een paar jaar geleden vooral zag in restaurants en hotels is nu ook echt overgeslagen naar onze woningen. Maar het is niet altijd eenvoudig om mooie items in deze stijl te vinden. Wij vonden in het Drentse Hoogeveen een waar eldorado voor de liefhebber van stoere industriële woonelementen.

Zowel een volledige inrichting met industriële uitstraling of hier en daar enkele industriële items als eyecatcher in je huis zijn enorm populair. De stoere doorleefde meubelen en accessoires zijn enorm populair maar daarom is vaak lastig om echt mooie items te vinden. Wij waren dan ook blij verrast met de Olde Looierij, gevestigd even buiten het centrum van Hoogeveen. Hier komt de liefhebber van vintage en industriële meubelen echt aan zijn trekken.

In een voormalige looierij is nu de winkel gevestigd, en de mooie vintage stukken komen echt tot zijn recht in dit oude pand. Het pand is door haar uitstraling op zich al de moeite van een bezoek waard en wordt regelmatig gebruikt voor foto-shoots of trouwreportages. Als je binnenstapt in de winkel wordt je direct gegrepen door de unieke sfeer van het pand; stoer maar absoluut sfeervol.

Bij binnenkomst werden we zeer hartelijk begroet door Gerwin. Hij is samen met zijn vrouw Rianne eigenaar van deze winkel. Gerwin nodigde ons uit om lekker op ons gemak rond te kijken en gaf aan dat we ook altijd welkom waren voor een lekkere kop koffie. In de Olde Looierij valt enorm veel te zien en je weet bijna niet waar je moet beginnen. In de twee grote hallen van het voormalige fabriekspand vind je volop meubelen en woonaccessoires die je niet zo gauw elders zult treffen.

Bij de meubelen valt vooral de grote keuze in oude vitrine kasten, dressoirs  en fabriekskasten op, die je in vele maten kunt vinden. Ideaal als je op zoek bent naar een unieke opbergkast  voor je spullen. De keuze in woondecoratie is ook enorm groot, van vintage uithangborden en posters, tot oude apothekerspotten en anatomische kaarten. Er staan ook veel oude kisten en manden; een originele manier om je spulletjes en tijdschriften in te bewaren.  Ook  liefhebbers van vintage speelgoed komen bij de Olde Looierij aan hun trekken. Je vindt er echte oude aanwinsten maar ook de op oude wijze gemaakte replica’s  zijn zeer de moeite waard.

De eigenaren van de Olde Looierij struinen heel Europa af voor nieuwe unieke aanwinsten voor de winkel. De winkel is op vrijdag en zaterdag geopend, daarnaast op iedere laatste zondag van de maand, maar er is ook altijd de mogelijkheid om op afspraak de winkel te bezoeken. Daarnaast heeft de Olde Looierij ook een zeer uitgebreide webshop, waarop bijna alle items uit de winkel te vinden zijn. Als je op zoek bent naar unieke aankopen  voor je interieur en houd je van de stoere industriële stijl, dan is de Olde Looierij in Hoogeveen een absolute aanrader. Bezoek ook de website en de webshop: www.deoldelooierij.nl

Dit vind je misschien ook leuk