Inspiratie!
Decoreren met een glazen stolp

Het stylen met een glazen stolp is al enige tijd helemaal in. Geen wonder, want alles komt onder een stolp (ook wel cloche genoemd) nog mooier uit. Vroeger werden glazen stolpen vooral gebruikt in de tuin om tere zaailingen te beschermen tegen de vorst, maar nu zijn ze als woondecoratie helemaal hot. Kijk je mee voor de mooiste styling ideeën?

Weinig planten zullen het lang volhouden onder een glazen stolp, maar gelukkig zijn cactussen en vetplantjes daar een uitzondering op. En dat is mooi meegenomen want cactusplantjes blijven nog steeds een trend en staan echt super mooi onder een stolp. Om er zeker van te zijn dat de plantjes genoeg verse lucht krijgen haal ik zo nu en dan de stolp er af, maar verder kunnen deze planten perfect onder een stolp staan.

Een groepje foto’s staat ook fantastisch onder een stolp. Oude familiefoto’s kunnen zo een perfecte eyecatcher worden. Als je er wat nostalgische items bij plaatst, creëer je in een handomdraai een hoekje met mooie familie herinneringen.

Natuurlijk is het ook erg leuk om rond de feestdagen een mooie decoratie met een stolp te maken. In december met kerstballen en ornamenten, en nu met de paasdagen natuurlijk met paaseieren. Gecombineerd met een paar vrolijke kaarsen op een dienblad maak je in no-time een leuke paasdecoratie.

Als laatste decoratie idee heb ik de babyschoentjes van mijn zoon gebruikt. Hoe schattig is het niet om de eerste babyschoentjes van je kind in een mooie glazen stolp een tweede leven te geven. Zonde om die mooie babyherinneringen in een doos te bewaren; zet ze onder een stolp met een mooie foto en geniet er zo dubbel van.

Glazen stolpen zijn in vele maten te koop. Je hebt ze met en zonder onder-schotel en naast ronde exemplaren zijn er ook ovalen vormen te koop. Laat je fantasie de vrije loop en dan vind je vast nog meer mooie toepassingen om van een glazen stolp een prachtig decoratie object te maken.

Dit vind je misschien ook leuk