Lunch bij Rijks Amsterdam

Een van Lyllys favoriete lunchspots in Amsterdam is het in november 2014 geopende Rijks. Rijks is het restaurant van onze nationale trots het Rijksmuseum. Een bezoek aan het museum kan stijlvol worden afgesloten bij Rijks, maar ook zonder museumbezoek is het genieten van de heerlijkheden die in dit fantastische restaurant worden geserveerd.

Rijks is gevestigd aan de Museumstraat in de prachtig gerenoveerde Philipsvleugel van het Rijksmuseum. In de zomer kun je heerlijk zitten op het ruime terras, en valt er volop te genieten van de vrolijke internationale sfeer die rond het Museumplein hangt. Maar ook binnen is Rijks een heerlijke plek om je een paar uur door keuken en bediening in de watten te laten leggen.

Het interieur heeft een moderne chique uitstraling door het gebruik van materialen als brons, eiken, marmer, en suède. In de grote ruimte is het mogelijk om te zitten aan lange zitbanken, maar er zijn ook intieme tafeltjes voor 2 personen. Vanuit het restaurant is er zicht op de grote open keuken waar de brigade onder leiding van Joris Bijdendijk druk aan het werk is.

Het menu van Rijks is zeer veelzijdig. Er zijn verschillende kleine gerechten te bestellen. Een heerlijk concept waardoor je, je eigen menu kunt samenstellen. Daarnaast zijn er ook rijksschotels, of rijkstafels voor shared dining, te bestellen. Ook wordt ieder seizoen gedurende enkele dagen het team verstrekt met een bekende internationale Guest Chef. Voor deze dagen wordt dan een speciaal menu samengesteld, en de beste gerechten komen daarna het hele seizoen op de vaste kaart.

Wij kozen ervoor ons menu samen te stellen uit de kleine gerechten. Samen met de perfecte droge rosé die we erbij dronken, was dit zeker een geslaagde lunch. Rijks is een restaurant met een fijne internationale sfeer, waar je echt even een paar uur de tijd voor moet nemen. Na deze heerlijke lunch, storten wij ons weer in de gezellige drukte van het winterse Museumplein.