Hotel Mooirivier

In Nederland kennen we nauwelijks een lunch cultuur, en dat is eigenlijk wel jammer. Natuurlijk zijn er genoeg plaatsen waar je terecht kunt voor een heerlijk belegd broodje, uitsmijter of een maaltijdsalade, maar daar blijft het meestal wel bij. In veel, met name Zuid-Europese landen, zie je mensen echt genieten en de tijd nemen voor een warme 2 of 3 gangen lunch, liefst met een goed glas wijn.

In ons land is het vaak moeilijk om een restaurant te vinden waar je terecht kunt voor een heerlijke uitgebreide lunch. In de Randstad of het Bourgondische zuiden is het meestal geen probleem, maar daarbuiten moet er echt worden gezocht. Lyllys heeft een fijn adresje, dicht bij een afslag van de A28, in het Overijsselse Dalfsen gevonden. Op een prachtige romantische locatie aan de Vecht ligt hotel Mooirivier.

Het pand van Mooirivier stamt al uit 1954, en in het hotel zijn diverse foto’s te vinden van hoe het er in die tijd uitzag. In 2008 is het hotel geheel verbouwd en zijn er o.a. prachtige hotelkamers bijgekomen, waarvan sommige direct gelegen zijn aan de rivier de Vecht. Bij binnenkomst vallen de mooie receptie en aangrenzende stijlvolle lounge direct op. In de lounge is het ook mogelijk om te lunchen, maar wij kozen er voor om te gaan eten in het intieme restaurant. Het restaurant biedt prachtig uitzicht over de Vecht, en heeft ook een groot terras waar wij nog heerlijk van het nagerecht hebben kunnen genieten.

Mooirivier is iedere dag geopend voor lunch, en naast de normale lunchkaart kan er gekozen worden voor een wisselend 3 gangen lunchmenu. Wij kozen voor het laatste en hebben mogen genieten van een heerlijke lunch. Eerlijke pure smaken waarbij de ingrediënten echt geweldig tot zijn recht kwamen. Ook de wijnen die bij de gangen geserveerd werden, vielen zeer in de smaak. Toen aan het einde van de maaltijd de zon er nog volop bij kwam, werd heel attent gevraagd of wij soms van het dessert op het terras wilden genieten. Voor deze laatste gang werd een tafeltje op het terras speciaal ingedekt, en konden wij daar onze heerlijke lunch bij Mooirivier perfect afsluiten.