De Kaaskop

De Kaaskop is, een geweldige kaas- en delicatessen winkel gevestigd in de Zwanestraat te Groningen. Een winkel voor de liefhebber van het samen genieten van lekker eten en drinken.

Gevestigd in een mooi oud pandje vind je hier een winkel met heerlijke en eerlijke producten. Liefde voor smaak, vers en lokaal zijn bij De Kaaskop de begrippen waar het om draait. In de eerste plaats zijn er natuurlijk de kazen. Deze zijn volop en in grote verscheidenheid in de winkel te vinden.

Naast diverse buitenlandse soorten kaas, is De Kaaskop vooral gespecialiseerd in bijzondere Hollandse kazen waarvan diversen uit de regio afkomstig zijn. Zoals Zilte Duinen, een biologische Koe-Schaap kaas van De Zeekraal op Terschelling of de bijzondere kazen van Kaaslust uit Veenhuizen in Drenthe. Bij deze laatste kaasmakerij wordt zelfs een kaas met bier als bijzonder ingrediënt gemaakt. Allemaal hebben ze een uitgesproken smaak en natuurlijk kunnen ze in de winkel geproefd worden. Ook organiseert De Kaaskop regelmatig speciale themaproeverijen, waarvan de data op hun website te vinden zijn.

Voor De Kaaskop wordt onder eigen label in Lutjewinkel, Noord-Holland, een kaas met hun naam geproduceerd. Ook verkopen zij  D’Olle Grieze. Deze Groninger kaas is vernoemd naar de Martinitoren, die door de Groningers liefkozend zo genoemd wordt. Een andere specialiteit zijn de kaasfondue pakketten die compleet met geraspte kaas, brood, wijn of bier te koop zijn. Er zijn wel elf verschillende soorten, van klassiek Zwitsers tot een Groninger Boerenkaas Fondue.

Naast kaas verkoopt De Kaaskop ook tapas, verse zuivel, noten, bier en wijnen. Heel bijzonder is de pindakaasmachine, waarmee in de winkel heerlijke verse pindakaas gemaakt kan worden. Voor de liefhebbers van speciale biertjes is dit ook het adres, en het zal nog lastig worden uit de vele soorten een keuze te maken. In de winkel wordt ook het frisdrank merk Exota (wie kent het nog?) verkocht, waarvan je alleen al om het mooie nostalgische etiket een flesje zou mee nemen. Ga dus zeker bij een volgend bezoek aan Groningen langs bij De Kaaskop. Of zoals een buitenlandse student het noemde: “Cheese Heaven’’. Voor meer informatie bezoek de fantastische website www.kaaskopgroningen.nl