Woontrends 2019

 

Als de december versieringen weer voor een jaar zijn opgeborgen in hun box, kan het opeens zo kaal en kleurloos lijken in je huis. De oplossing is een paar nieuwe aankopen om je interieur weer een frisse look te geven. De woontrends 2019 geven je inspiratie en in no-time voel jij je dan weer helemaal happy in je huis.

Hotel chic
Geef je huis de uitstraling van een boetiek hotel en omring jezelf met elegante glamour. Zelfs met een bescheiden budget kun je een interieur al omtoveren in een Hotel Chic sfeer door de juiste materialen en kleuren te kiezen. Denk aan warme fluwelen kussens en plaids, veel (bijzet) tafels met goud, glas en marmer. Gecombineerd met luxe woonaccessoires en spiegels zorgt dit voor een weldadig Hotel Chic gevoel in je huis. De kleuren die perfect passen bij deze trend? Ga voor donkergroen, goud, geel, roze, bordeaux en zwart.

New Year, New Light
Lampen en verlichting zijn in 2019 meer dan ooit een trend. Gelukkig maar, want goede verlichting zorgt voor een perfecte ambiance in je interieur. Een donker hoekje kun je met de juiste verlichting tot een sfeervolle plek omtoveren. Maar verlichting is gelukkig niet alleen functioneel, maar juist ook heel decoratief.

Van strak en modern tot heel extravagant, er is altijd wel een lamp die bij je past. En omdat led verlichting steeds mooier wordt en het assortiment steeds uitgebreider, kan duurzaam en design nu ook samengaan.

Colourful prints
Kan jouw huis wel wat vrolijkheid en kleur gebruiken, dan is deze trend echt iets voor jou. Want goed gekozen prints kunnen je interieur net die schwung geven die het nu mist. Prints zagen we de laatste jaren al steeds meer toegepast worden in het interieur, maar in 2019 zijn ze helemaal niet meer weg te denken.

Prints werden natuurlijk al veel toegepast op kussens en wandbekleding, maar nu zie je ze ook op banken en stoelen, vloerkleden en servies.

De prints variëren van bloemen tot jungle prints en ook afbeeldingen van oud Hollandse meesters tref je regelmatig aan. Helemaal hip zijn in 2019 de dieren prints. Van apen tot cheeta’s op kussens of servies, maar ook vlinders en kraanvogels zijn veel gebruikte thema’s. Een paar van deze items weten je kamer al behoorlijk op te fleuren, maar je kunt met deze prints natuurlijk ook helemaal los gaan. Zorg er dan wel voor dat het kleurenschema dan op elkaar is afgestemd, om te voorkomen dat het een te wilde (beesten) bende wordt.