Woontrends 2017

Aan het begin van het nieuwe jaar is de kerstversiering uit de meeste woonkamers alweer verdwenen richting de zolder. Dan kan het opeens wel wat kaal in je huis lijken en krijg je de behoefte aan een grote of kleine verandering in je interieur. Kun je hierbij wel wat inspiratie gebruiken? Dan hebben we voor jou de nieuwste woontrends op een rijtje gezet.

De stijlmix van Eclectisch wonen
Steeds vaker wordt een woonstijl als “Eclectisch” aangeduid, een stijl waarbij elementen uit verschillende stijlperiodes en culturen samen worden gevoegd. Dus geen strakke symmetrische opstelling van nieuw gekochte design meubelen, maar juist een mix van antieke, vintage en moderne elementen. Door deze combinatie van meubels, kunst en accessoires ontstaat een heel persoonlijk en authentiek interieur. Denk aan antieke beeldjes en inheemse kunst gecombineerd met een jaren vijftig dressoir. Bij eclectisch wonen zijn de mogelijkheden oneindig. Oude erfstukken of mooie veiling aankopen zijn dan ook populairder dan ooit. Bij eclectisch wonen kun je het zo extravagant maken als je zelf wilt. Van een rustige slaapkamer met enkele vintage elementen, tot een woonkamer met een uitbundige mix van antieke, design en etnische elementen. Bij eclectisch interieur creëer je je eigen unieke en niet te kopiëren woonomgeving.

Trendkleur Groen
De trendkleur van dit moment is groen. Groen is aan de ene kant rustgevend maar geeft ook energie. Klassiek mosgroen, helder limegroen of stoer legergroen; de keuze is oneindig. Wat voor kleurnuance je ook kiest, groen brengt leven in je interieur en is gemakkelijk te combineren. Mooie accenten kun je leggen in combinatie met blauw en oker, maar ook wit gaat straks richting de zomer heel goed samen met groen. Niet alleen in meubels en accessoires is groen een trend, maar ook het levende groen van planten is in 2017 helemaal hot. De cactussen die we de afgelopen jaren veel zagen zijn weer een beetje passé; nu gaat het vooral om grote stoere kamerplanten. Ook hangplanten zijn helemaal terug en in combinatie met de kamerplanten creëer je in een handomdraai een leuke botanische sfeer.

Wanden in de spotlight
Wanden waren tot nu toe in het interieur een beetje onderbelicht. Natuurlijk kwam er wel eens een ander kleurtje of behangetje op de muur, maar daar bleef het dan wel bij. Wanden werden vooral gezien als een plaats om je meubels tegen aan te zetten of een mooi schilderij aan op te hangen. Maar nu nemen wanden een veel prominentere plaats in, en vormen ze een volwaardig onderdeel van je interieur. In de eerste plaats is het aantal soorten wandbekleding groter dan ooit te voren. Ontelbare kleurvarianten verf, behang en wandpanelen geven je de mogelijkheid om je interieur een totaal andere look te geven. Denk aan panelen met betonlook of vliesbehang met 3D leisteen afwerking. Ook muurstickers of canvas doeken met levensgrote Oudhollandse meesters geven je kamer in no time een make-over.

Daarnaast zijn er talloze elementen voor aan de muur om je wand een echte functie te geven in je interieur. Bij Dock Four verkopen ze bijvoorbeeld stylepads waarmee je je wand de functie kan geven die jij wilt; van klok tot boekensteun, en van opbergmap tot wandlamp. Ook de ouderwetse boekenplank heeft een nieuwe functie en vormgeving gekregen. Diverse formaten geven de mogelijkheid om er een stilistisch geheel van te maken, en zo wordt je muur een echte eyecatcher.

Dit vind je misschien ook leuk