VT Wonen&Designbeurs 2016 Sfeerimpressie

Begin oktober waren wij op bezoek bij de VT Wonen&Designbeurs in de RAI in Amsterdam. Het grootste evenement op gebied van wonen waar je bijna een week lang ideeën en inspiratie op kan doen voor de inrichting van je huis. Onze fotocamera maakte overuren en ons hoofd zat na afloop vol met ideeën. Kijk je mee naar onze sfeerimpressie?

De VT Wonen&Designbeurs, die voorheen de Woonbeurs heette, heeft dit jaar een nieuwe opzet gekregen. Niet alleen de naam is gewijzigd, maar ook nieuw is dat vijf woontijdschriften een meer prominente rol bij de invulling van de beurs hebben gekregen. Waar vroeger de nadruk vooral lag op de presentatie van de beursexposanten, is er nu veel meer ruimte voor het opdoen van wooninspiratie. In de nieuwe opzet ligt het accent nog meer op sfeer en beleving. Dit maakt het bezoek aan de beurs naar mijn mening nog leuker dan in het verleden.

De beurs is verdeeld over drie grote hallen, ieder met een eigen thema. In de VT Wonenhal kon het je echt niet ontgaan dat het grootste deel van de styling in handen was van het gelijknamige woonmagazine. Een inspiratieplein, een VT  Wonenshop en het VT Wonenhuis compleet met verdieping gaven je het gevoel alsof je in het tijdschrift rondliep.

Rondom het VT Wonenhuis waren volop leuke horeca-stands te vinden die perfect aansloten bij de sfeer en uitstraling van de hal. Aan het begin van de dag kon je hier nog gemakkelijk een plekje vinden, maar rond het middaguur moest je aansluiten in de rij.

In deze hal was ook het huis van het vernieuwde magazine Ariadne at Home te vinden, dat een echt romantische en landelijke uitstraling had.

Ook waren er natuurlijk veel mooie stands van exposanten. Bekende merken als Riverdale en Essenza, maar ook van onbekendere winkels zoals een stand met prachtige oosterse woonitems.

Karwei richt zich steeds meer op wonen en woonaccessoires, en won met haar mooie grote stand “Boutique Hotel” de prijs van beste beursstand.

In de Wonen in Stijlhal lag de nadruk meer op tijdloze en stijlvolle interieurs met een warme uitstraling. De bladen Stijlvol Wonen en Wonen Landelijke Stijl hadden hier hun “huis” ingericht.

Ook in deze huizen was de stijl van de woonbladen heel duidelijk herkenbaar. In het huis van Wonen Landelijke Stijl werden ook kook- en bak demonstraties gehouden. Voor de liefhebber van modern design was er de Designhal. In deze hal waren mooie stands te vinden van o.a. merken als Leolux, en had het tijdschrift Eigen Huis & Interieur haar designhuis ingericht. Ook de horeca-stand in deze hal was aangepast aan het thema design.

Wij waren erg enthousiast over de nieuwe opzet van de woonbeurs en brachten er een hele leuke dag door. Volgend jaar in oktober zal er ongetwijfeld opnieuw een Wonen&Design beurs worden georganiseerd, en we zijn benieuwd of deze de jaargang 2016 zal weten te evenaren.

Dit vind je misschien ook leuk