Villa Beukenhof in Oegstgeest

Als je een energie-dipje hebt is een weekendje weg altijd een goed idee. Je even laten verwennen in een heerlijk hotel kan wonderen voor je doen. Voor zo’n tripje hoef je echt niet ver weg, want in ons land zijn volop pareltjes te vinden voor een perfecte short break. Vandaag nemen we je mee naar Hotel Villa Beukenhof in Oegstgeest.

Hotel Villa Beukenhof ligt in het rustige plaatsje Oegstgeest, en is zowel voor een bezoek aan een stad of aan het strand een perfecte uitvalsbasis. Aan de ene kant vind je de gezellige studentenstad Leiden, waar je heerlijk kunt shoppen. Maar ook het strand van Katwijk of Noordwijk aan Zee is binnen 20 minuten te bereiken.

Villa Beukenhof is gevestigd in een mooie historische villa en heeft 8 suites en 1 loft suite. Alle kamers hebben een geheel eigen stijl en inrichting, en zijn vernoemt naar diverse wereldsteden en landen. Wij sliepen een nachtje in de Capri-suite, met haar lichte mediterrane uitstraling. Een bijzondere kamer met een bed dat, iets verhoogd, boven de oude wijnkelder is gebouwd. De kleurige design meubels geven de kamer een zwierige Italiaanse uitstraling, en ook de ruime badkamer was beslist niet standaard te noemen. De grote design spiegel en de bijzondere kranen vormen echte eyecatchers. En van de heerlijk badproducten van Rituals worden wij altijd erg blij.

Ook in de overige ruimten van de villa kijk je je ogen uit. Van de mooie ontvangstruimte tot het sfeervolle restaurant en bar-lounge. De stijlvolle originele inrichting geeft een unieke sfeer aan dit intieme hotel. Het restaurant van Villa Beukenhof heet La Société en wordt ook door veel gasten van buiten het hotel bezocht. De inrichting kenmerkt zich door warme elementen, met een vleugje Parijse chic. Echt een ruimte om een paar heerlijke ongedwongen uren door te brengen en te genieten van heerlijke gerechten.

Maar ook de prachtige beschutte tuin van het hotel is op zonnige dagen een ideale gelegenheid om te genieten van lunch of diner. Op het terras valt de eeuwenoude beuk die haar naam heeft verleend aan het hotel, niet te missen. Rondom de boom is een een bank geplaatst, en met de kleurrijke kussens vormt dit een heel intiem zitplaatsje op het terras. Omdat het tijdens ons bezoek een heerlijke warme avond was konden wij op het terras genieten van ons diner.

Op de website van het hotel wordt de keuken van La Société omschreven als East meets West; de Franse keuken met een Aziatische touch. Deze omschrijving was zeer zeker van toepassing op het 4 gangen menu waar wij deze avond van mochten genieten. Wij wilden deze avond  alleen van visgerechten genieten, en het was geen enkel probleem voor de keuken om aan deze wens te voldoen. Het blijft altijd weer verrassend hoe veelzijdig vis kan zijn. We genoten deze avond van drie zeer smakelijke visgerechten, afgesloten met een klassieke crème brulee en frisse granite. Ook de bijpassende wijnen vielen zeer in de smaak. Met een zeer voldaan gevoel wandelden wij na afloop richting onze Capri-suite.

Dit vind je misschien ook leuk