Stylingtips voor je Vitrinebox

Stylen en decoreren blijft onverminderd populair. Logisch want met een nieuwe decoratie geef je het interieur op een snelle en eenvoudige manier een mini make-over. Mijn artikelen over de styling met glazen stolpen en champagnekoelers worden enorm veel gelezen. Daarom deze keer voor de liefhebbers, styling ideeën voor een vitrinebox.

Vitrineboxen vind je in alle soorten en maten. Van kleine schattige mini’s tot grote stoere exemplaren die een echte eyecatcher vormen. Meestal hebben ze een stalen frame, variërend in kleur van zwart tot rosé-goud, maar er zijn ook exemplaren met houten frames te vinden. Meestal zijn ze aan de bovenzijde open maar exemplaren met een glazen deksel zijn erg handig om je mooie spullen stofvrij te houden.

Vitrineboxen zijn multifunctioneel en passen in ieder interieur. Van romantisch tot industrieel, voor elke stijl is wel een mooie box te vinden. Deze grote stalen boxen gevuld met robuust aardewerk of oude apothekersflessen, passen perfect in een stoer interieur en geven het een retro tintje. Maar ook antiek verweerd gereedschap doet het fantastisch in een vitrine.

Als je echt de ruimte hebt is een box in mega formaat een echte aanwinst voor je interieur. Deze vitrine van ruim een meter breed is vol gezet met grote kaarsen in diverse formaten, en het effect is geweldig als de kaarsen worden ontstoken. Maar ook kleine vitrineboxen kunnen voor een groots effect zorgen. Gevuld met mooie kleine elementen als sieraden of verzamelingen, geven ze je mooiste items de aandacht die ze verdienen.

Een vitrinebox is ook perfect voor het uitlichten van bijzondere accessoires. Door ze mooi te styleren in een box komen ze extra tot hun recht. Foto’s en vazen, beelden of bloemen; de mogelijkheden zijn oneindig. Met wat schelpen, zand en azuurblauwe kaarsen maak je in no-time een zomerse decoratie waar je maanden van kunt genieten.

Inspiratie opgedaan om ook te gaan decoreren met een vitrine box? Ze zijn zowel online als in fysieke winkels te koop bij o.a. Bol.com, Sissy Boy en Fonq. Geef je creativiteit en fantasie de ruimte en dan maak jij van je vitrinebox een echte aanwinst voor je huis.