Lyllys Favourites: Serviezen van Eliza’s Patio

In Lyllys Favourites vind je bijzondere en originele winkels die de moeite van een bezoek echt waard zijn. Dit keer nemen we je mee naar Eliza’s Patio in de gezellige Gierstraat in Haarlem. Eliza’s Patio is een heerlijke sfeervolle winkel met een prachtige collectie serviezen, schalen en bijbehorende artikelen voor de totale aankleding van de eettafel.

Er zijn niet veel steden in Nederland waar je nog een speciaalzaak in serviezen aantreft. Daarom waren we blij verrast in Haarlem Eliza’s Patio te vinden. In het artikel: “Gierstraat, leukste winkelstraat van Haarlem”, hebben we al even kort aandacht geschonken aan de winkel. Maar omdat bij Eliza’s Patio zo’n uniek aanbod aan serviezen te vinden is, vonden we dit een echte Lyllys Favourite. Daarom een speciaal artikel over deze mooie serviezenwinkel.

Eliza’s Patio is niet een winkel waar standaard borden en bekers worden verkocht. Hier worden hoogwaardige serviezen verkocht waar je jaren plezier van zult hebben. Het fijne bij deze serviezen is ook dat ze vele jaren in de collectie blijven, waardoor het altijd mogelijk is om je aankopen aan te vullen en uit te breiden. Er is een uitgebreide keus uit veel verschillende merken en stijlen. Van het romantische Burleigh tot de stoere en robuuste stijl van de Emma Bridgewater serviezen.

Mijn persoonlijke favoriet zijn de prachtige borden en schalen met vis afbeeldingen van het merk The Jersey Pottery. Deze zijn niet alleen geschikt om een heerlijk visgerecht op te serveren, maar ook heel decoratief. Naast prachtige serviezen kun je bij Eliza’s Patio ook terecht voor prachtige items om je tafel verder aan te kleden. Zo vind je er het prachtige Napoleon bestek, met handvatten in alle kleuren van de regenboog. Daarnaast heeft men mooie tafelkleden, maar ook kleine artikelen als onderzetters en servetten. Leuk is ook dat hier nog “ouderwetse” theemutsen verkocht worden; een heerlijk nostalgische manier om je theepot warm te houden.

Eliza’s Patio is niet alleen de moeite waard om de mooie collectie, maar ook om de wijze waarop alles gepresenteerd wordt. Van de grote eettafel in de etalage tot de vele sfeervolle hoekjes in de winkel, alles is met veel oog voor detail gestileerd. Rond de feestdagen wordt helemaal groot uitgepakt en staat alles in teken van een fantastisch gedekte Kersttafel. Zeker de moeite waard om te gaan bewonderen en ideeën op te doen. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om een bezoekje aan Haarlem te brengen, dan is er gelukkig ook nog de webshop die aan de winkel is verbonden.

Dit vind je misschien ook leuk