Genieten bij Restaurant Liefdegesticht

Breda is een heerlijke bourgondische stad met overal leuke restaurants en terrassen. Enige maanden geleden heeft een nieuwe culinaire hotspot haar deuren geopend; Liefdegesticht. Dit restaurant is tegen de kapel op het Franciscanessenplein aangebouwd, maar heeft een moderne constructie die bijna geheel uit glas bestaat. Wij waren heel benieuwd en gingen er dineren.

Natuurlijk blijft uit eten gaan een heel persoonlijke ervaring, maar soms kom je ergens waar voor je gevoel alles klopt! De uitstraling, de service en natuurlijk het eten. Het totaalplaatje van Liefdegesticht leverde ons een memorabele avond op. Liefdegesticht is genoemd naar het voormalige kloostercomplex dat hier gevestigd was. Het restaurant hoort bij het eveneens kort geleden geopende luxury hotel Nassau Breda, maar is ook voor niet-hotelgasten toegankelijk. Alle dagen van de week kun je bij Liefdegesticht terecht voor lunch en diner.

Het interieur van het restaurant is strak en modern, maar staalt toch warmte uit door het kleurgebruik. Voor een diner in besloten kring is het ook mogelijk om in een prachtige aparte ruimte in de kapel te dineren. Omdat het een heerlijk warme avond was, besloten wij niet binnen maar op het ruime terras te dineren. Hier was het heerlijk genieten van al het lekkers dat ons werd voorgeschoteld.

Chefkok Bart Klomp heeft de leiding over Liefdegesticht, een chefkok die al veel ervaring heeft opgedaan bij diverse toprestaurants in Nederland. Met zijn keukenbrigade wil hij perfecte basic gerechten creëren, waarbij de rijke smaak centraal staat. Wij kozen voor het viergangen verrassingsmenu met bijpassend wijnarrangement. Bij een ons nog onbekend restaurant kiezen we altijd graag voor een menu samengesteld door de chef, omdat dit toch vaak als een visitekaartje van het restaurant gezien kan worden. Ook zijn de gangen en de portionering van het menu meestal mooi op elkaar afgestemd.

Van de keuze voor het verrassingsmenu kregen wij absoluut geen spijt. Na de amuses werden wij verrast met 2 heerlijke visgerechten. Als hoofdgerecht genoten we van malse rundersucade, en we sloten af met een heerlijk fris dessert. De wijnen, die bij de verschillende gerechten door de zeer vriendelijke en enthousiaste bediening werden geserveerd, waren heerlijk en sloten perfect aan bij de gerechten. Ook de rekening was, gezien de kwaliteit, een aangename verrassing. Daardoor weten we het zeker, hier komen we nog eens terug!

Dit vind je misschien ook leuk