Paviljoen van De Dame

Op een grijze winterse zaterdag er op uit gaan voor een lekkere lunch is altijd een goed idee. Wij bezochten onlangs het, in begin 2016 geopende, Paviljoen van De Dame. Dit nieuwe restaurant is gelegen aan het Paterswoldsemeer, even ten zuiden van Groningen. We hadden hier al veel goede berichten over gehoord en vonden het hoog tijd voor een bezoek.

Aan het Paterswoldsemeer zijn al diverse paviljoens te vinden en sinds maart 2016 is het Paviljoen van De Dame de nieuwste hotspot op deze locatie. Op een prachtig plekje aan het meer, omringd door hoge bomen, is hier het geheel nieuwe paviljoen verrezen. Een prachtig modern pand van twee verdiepingen met veel glas zodat ook binnen genoten kan worden van de mooie omgeving.

Rondom het hele pand ligt een mooi groot terras waarop in de zomer heerlijk genoten kan worden van het mooie uitzicht op het meer. Maar ook binnen valt er volop te genieten. Het prachtige design interieur is stijlvol en chic, en overal zijn leuke hoekjes te vinden om heerlijk te dineren of lunchen. Ook zijn er diverse zalen die voor private dining of voor een evenement kunnen worden afgehuurd. Dat De Dame een opvallend nieuw restaurant is blijkt ook wel uit de aandacht die in tijdschriften als Talkies en Misset Horeca al is geschonken aan De Dame.

Ook over de sfeer en bediening in het restaurant kunnen wij alleen maar meer dan positief zijn. Bij binnenkomst werden wij bij de garderobe hartelijk verwelkomd door een gastvrouw, iets wat je in Nederland niet zo vaak aantreft bij de lunch. Zij bracht ons naar het mooie restaurant waar de open keuken en de grote bar echte eyecatchers vormen. De lunchkaart biedt een ruime keuze aan koude en warme gerechten. Van heerlijke smoothies en luxe broodjes tot diverse kreeftgerechten en sushi.

Wij kozen voor een mix van sushigerechten, en die vielen zo in de smaak dat de ‘’Dragon Rolls’’ nogmaals werden besteld. Voor de echte liefhebber; de sushi kan ook dagelijks als ‘’take away’’ worden besteld. Fans van kreeft moeten op een maandag zeker eens een bezoek aan De Dame brengen, want op Lobster Monday valt tegen een zeer vriendelijke prijs van deze delicatesse te genieten. Het Paviljoen van De Dame vinden wij een echte aanwinst en is een relaxte en stijlvolle locatie om even heerlijk te genieten van lekker eten. Een ding is zeker, komende zomer komen wij zeker terug om dan te genieten op het mooie terras.