Luxe Geurkaarsen van Cire Trudon

Voor de regelmatige bezoekers van Lyllys zal het zeker geen geheim zijn dat ik dol ben op geurkaarsen. Wat is er nu fijner om na een drukke dag weg te kruipen op de bank en tot rust te komen met een heerlijk geparfumeerde geurkaars. Een van mijn favoriete merken is Cire Trudon en daar wil ik je vandaag wat meer over vertellen.

Geurkaarsen heb je in alle prijsniveaus; van heel goedkoop tot zeer prijzig. Maar bij de heel goedkope soorten koop je vooral een kaars en moet je de geur er zelf bij denken. De concentratie aan parfum is meestal te laag om je kamer van een heerlijke geur te voorzien, en daar gaat het uiteindelijk toch om. Cire Trudon kaarsen zijn absoluut niet goedkoop, maar daar krijg je dan ook wat voor! In de eerste plaats is het doosje waar de kaarsen in worden verpakt een absoluut plaatje.

Hoewel het doosje in eerste instantie natuurlijk als veilig verpakkingsmiddel voor de kaars dient, zijn ze eigenlijk te mooi om weg te gooien. Vaak gebruik ik ze om kleine spulletjes zoals schrijfgerei of make-up artikelen in te bewaren. En dan de geurkaars zelf, deze verdient echt een ereplaats in je kamer. De reguliere kaarsen, van het Franse bedrijf dat al uit 1643 stamt, hebben een donker groene glazen houder met een prachtig gouden logo. De kaars zelf is gemaakt van bijenwas en heeft ongeveer 60 branduren. Omdat de geur zeer geconcentreerd is kun je al na korte tijd genieten van de heerlijke geur, en gaat een Cire Trudon kaars bijzonder lang mee.

In het reguliere assortiment vind je tientallen prachtige kaarsen, maar het huis brengt ieder jaar ook nog speciale edities uit. Vaak worden deze gelanceerd rond de feestdagen of juist in de zomer als speciale zomergeuren. In november 2016 bracht Cire Trudon de geuren Betleem, Gabriel en Gaspard uit. Stuk voor stuk oogverblindende kaarsen, die door hun korte verkrijgbaarheid ook bij verzamelaars zeer gewild zijn. Ook verlenen designers en modehuizen regelmatig hun medewerking aan het ontwerpen van speciale edities met een verrassende look.

Cire Trudon wordt door haar prachtige geuren en mooie uiterlijk ook wel de Rolls Royce onder de geurkaarsen genoemd. Naar dit exclusieve merk moet je echt op zoek gaan en wordt vooral bij de luxere parfumierie en juweliers verkocht. Sinds enige tijd zijn de kaarsen ook bij de grootste filialen van de Bijenkorf en online verkrijgbaar. Als je echt kunt genieten van een heerlijke geurkaars verwen je jezelf dan, óf laat je dan verwennen met een stukje luxe van Cire Trudon.

Dit vind je misschien ook leuk