Gierstraat, leukste winkelstraat van Haarlem

Haarlem is een stad die altijd hoog scoort in lijstjes met de leukste winkelsteden van Nederland. Dat is ook geen wonder als je kijkt naar het mooie winkelaanbod in Haarlem. Naast de grote internationale winkelketens kun je in Haarlem ook volop terecht voor unieke en bijzondere winkeltjes. Vandaag nemen we je mee naar onze favoriete winkelstraat; de Gierstraat.

Haarlem is een heerlijke bestemming voor een dagje zalig shoppen. Het mooie historische centrum kent talloze straatjes met een enorm gevarieerd winkelaanbod. Trendy woonwinkeltjes,  bijzondere speciaalzaken en natuurlijk volop modezaken; in Haarlem tref je het allemaal. De Sint-Bavokerk op de Grote Markt is altijd een perfect startpunt voor een shopping route door de mooie stad. Aan de voet van de Kerk in de Lepelstraat  zijn diverse kleine winkeltjes te vinden. Rondom de Sint-Bavo en op de Grote Markt is er op een van de vele gezellige terrassen altijd een plekje te vinden waar kan worden genoten van een heerlijke cappuccino.

Haarlem kent natuurlijk veel leuke winkelstraatjes, maar onze favoriet is al jaren de Gierstraat. In de Gierstraat vind je geen mode en schoenenwinkels van grote ketens. De Gierstraat is eigenlijk een grote verzameling van speciaalzaken op het meest uiteenlopend gebied. Van muziek tot wijn, en van interieur tot servies; in de Gierstraat vind je het allemaal.

Wij beginnen onze shopping trip door de Gierstraat bij van der Pigge, een van de oudste drogisterijen van ons land. Het oorspronkelijke bedrijfspand uit 1849 heeft men nooit verlaten, en inmiddels is het geheel omsloten door veel grotere omliggende winkelpanden. Nog steeds blijft het kleine winkeltje een grote aantrekkingskracht uitoefenen op de vele klanten, en het mooie originele winkelinterieur is zeker een bezoek waard. Dat van der Pigge zeker met zijn tijd is meegegaan blijkt wel uit de mooie website en webshop die het bedrijf heeft.

Liefhebbers van een heerlijk glaasje wijn mogen wijnhandel Okhuysen zeker niet overslaan. Okhuysen is een wijnhandel die al ruim 150 jaar bestaat en zich hofleverancier mag noemen. Je kunt hier niet alleen terecht voor een heerlijk flesje wijn, maar ze geven hier ook perfecte wijn-spijs adviezen. Okhuysen levert wijnen aan diverse (top)restaurants in het land, dus als je jezelf of je vrienden echt eens wilt verwennen met een heerlijk wijntje dan is dit je adres. Bij Simon Lévelt aan de overzijde van de straat is koffie en thee de specialiteit. Je vindt er koffiebonen van heel mild tot pittig robuust, en talloze soorten en smaakmelanges thee. Ook als je op zoek bent naar een mooi koffiezetapparaat is Simon Lévelt een naam om te onthouden.

Ekster & Jay is een vrij nieuwe vogel in de Gierstraat. Deze interieur en designwinkel heeft sinds december 2015 haar nest gevonden in de Gierstraat en biedt meubels en accessoires van met name Scandinavische merken aan. Je kunt er terecht voor unieke verlichting, mooie kussens en warme plaids. Maar ook voor kleinere eyecatchers en cadeau-ideetjes is Ekster & Jay een prima adres. Verderop in de Gierstraat op nummer 75 vind je Eliza’s Patio, een winkel met de mooiste collectie serviezen van bekende en minder bekende merken.  De prachtige etalage opstelling weet je direct te verleiden om naar binnen te gaan en daar tref je alles aan voor de aankleding van je eettafel. Een unieke en sfeervolle winkel waaraan we in Lyllys Favourites een speciaal artikel zullen wijden.

Helemaal aan het einde van de Gierstraat, op het pleintje waar ze overgaat in de Grote Houtstraat, bevindt zich een prima locatie voor een koffiestop. Hofje zonder Zorgen heeft niet alleen een uitgebreid assortiment aan koffie en thee specialiteiten, maar staat ook vooral bekend om haar heerlijke huisgebakken taarten.  De liefhebber van een hartig gerecht kan hier ook zijn hart ophalen aan de smaakvolle broodjes en salades die op de kaart staan. Een bezoek aan Hofje zonder Zorgen is een heerlijk besluit van een ontdekkingstocht door de Haarlemse Gierstraat.

Dit vind je misschien ook leuk