Lyllys Favourites: De Rozijnenkorf

In Lyllys Favourites vind je bijzondere en originele winkels die de moeite van een bezoek echt waard zijn. Dit keer nemen we je mee naar De Rozijnenkorf in Deventer. De Rozijnenkorf is een combinatie van drie concepten; een kookstudio, een culinaire winkel en een wijnproeverij. Lees mee over de lekkerste winkel van Deventer.

Achter de mooie gevel van het  17e -eeuwse pand De Rozijnenkorf in de Assenstraat, vind je de gelijknamige winkel annex kookstudio.  De Rozijnenkorf is een winkel waar de liefhebber van koken en lekker eten en drinken zijn hart kan ophalen. Er is een groot aanbod uit heerlijke delicatessen en zelf geïmporteerde wijnen uit vooral Zuid-Europese landen. Bij alle heerlijkheden staat authenticiteit en kwaliteit op de voorgrond, en dat proef je zeker terug in het product. Daarnaast zijn de producten niet alleen heerlijk van smaak, maar ze zien er ook vaak fantastisch uit.

De kleurige verpakkingen balsamico azijn, de blikken met olijfolie of de mooie flesjes vinaigre vormen allen een blikvanger in iedere keuken.  Eigenaresse Madelon Schreuders kan je perfect adviseren bij je aankoop en leuke combinatie ideeën geven. Wist je bijvoorbeeld dat de nummers op de flesjes balsamico azijn aangeven hoeveel jaar de azijn heeft gerijpt en dat de balsamico steeds zoeter van smaak wordt naar mate deze langer rijpt? Naast etenswaren kun je bij De Rozijnenkorf ook terecht voor prachtig kookgerei, en met name de kleurige ovenschalen van aardewerk zijn een lust voor het oog.

Naast een winkel is De Rozijnenkorf ook een kookstudio. In de prachtige professionele keuken die aan de winkel grenst, kun je kookworkshops of cursussen kooktechnieken volgen. Wil je je bekwamen in de fijne kneepjes van de Aziatische keuken of heerlijke tapas leren maken? De kookworkshops bieden een wisselend programma aan cursussen in  diverse keukens, en op de website vind je het programma van dit seizoen.  Door de cursus kooktechnieken kun je als hobbykok (nog) beter leren koken. Er is een basis- en gevorderdencursus waarbij zowel theorie als praktijk aan de orde komt. Na afloop van de cursus of workshop wordt met de hele groep genoten van de bereidde gerechten.

Naast je kennis op kookgebied kun je bij De Rozijnenkorf ook je kennis over wijn vergroten. Dit kan op diverse niveaus. De basis ligt bij een wijn-spijs proeverij waarbij je alles leert over de kunst van het proeven van wijn en het maken van mooie wijn-spijs combinaties. Maar wil je echt meer weten over alles wat er bij wijn komt kijken, dan zijn er drie wijncursussen die allen afgesloten kunnen worden met een examen. Het behaalde examen van de cursus op het hoogste niveau biedt zelfs toegang tot de opleiding aan de Wijnacademie.

De Rozijnenkorf is een concept dat een totaalbeleving biedt op het gebied van eten, drinken en koken. Op de mooie website vind je alle informatie over de winkel en ook de data van de kookworkshops, wijnproeverijen en wijncursussen staan hierop vermeld. Als je niet direct in de gelegenheid bent om De Rozijnenkorf te bezoeken; er is ook een webshop aan de winkel verbonden waar je veel artikelen uit de winkel kunt kopen.

Dit vind je misschien ook leuk